Muita ihania talvisukat

Minäkin, kun kaikki muutkin.
Instagramini täyttyy tällä hetkellä Muita ihania- blogin ihanista talvisukista. Olen ihaillut kyseisen blogin pilvikuvioisia neuletöitä ja muutenkin blogin pirteää otetta jo pitkään. Blogin neuletakkiohjekin on roikkunut to do- listalla jo tovin, en vain ole saanut aikaiseksi aloittaa. Villasukat on kuitenkin sen verran pieni projekti, että siihen on helppo lähteä mukaan, vaikka sitä pitkäjännitteisyyttä saati aikaa ei ihan niin paljon löytyisikään.

Instagramissa sukkiin oli moni valinnut niin kirkkaita ja värikkäitä kuin toisiinsa hyvin sopivia, hillitympiä värejä. Itselleni tyypilliseen tapaan, oli puikkoihin tarttuttava heti ja langoiksi valikoitui lankoja, joita kotoa sillä hetkellä löytyi. Pääasiassa Gjestalin Maija- lankaa, jota olen joskus alesta ostanut tarkoituksena neuloa lasten kokoisia, iloisen värisiä villasukkia. Nyt osa langoista päätyy omiin sukkiin. Aika värikkäät niistä tulee, mutta tulkoon. Ihan kivakin, että muuten niin neutraalit ja värittömät vaatteet saavat piristystä värikkäistä villasukista.

Olen nimittäin ehdottomasti villasukkatyyppi. Hiihtelisin niillä kotona vaikka koko vuoden läpeensä, jos ilmat vain suosisivat. Kesällä ne saavat jäädä kaappiin ja ainoastaan kumisaappaiden kaveriksi sadesäällä, mutta muuten villasukat ovat miltei aina jalassa kotona ollessa, myös nukkuessa. Villasukkien suurkuluttajana niitä löytyykin kaapista monen monta paria eri väreissä ja vahvuuksissa. Sen lisäksi, että neulon itse, perheemme saa myös omalta isoäidiltäni villasukkia.


Takaisin talvisukkiin. Periaate sukkien neulomisessa on siis yksinkertainen: valitset itse sopivat langat ja niiden värit, kunhan varmistat sopivan neuletiheuden sopimaan ohjeeseen tai vaihtoehtoisesti muokkaat kuviota omaan lankaan sopivaksi. Itse esimerkiksi jouduin lisäämään yhden mallikerran lisää, jotta sukista tulisi sopivan kokoiset omaan jalkaani, sillä käyttämäni lanka ja puikkokoko on pienempi kuin ohjeessa mainittu. 

Ja sitten eikun neulomaan, Muita ihania- blogiin ilmestyy joka päivä lisää ohjetta pala tai kuvio kerrallaan, eli etukäteen ei tiedä minkälaiset sukista tulee. Vaikka nyt jo mennään kuudennessa päivässä, voi mukaan hypätä koska vain ja kiriä aikaisemmat päivät kiinni tai mikä ettei vaikka odotella, kunnes koko ohje on päivitetty ja tikuttaa sukat valmiiksi kerralla.

Hätäisenä tyyppinä päätin laittaa myös toisen sukan puikoille, onneksi jemmasta löytyy kahdet samaa kokoa olevat sukkapuikot. Sen verran kivannäköistä kuviota sukkiin tulee, että olen jopa harkinnut ostavani uudet langat (vähän neutraalimmissa sävyissä) ja tekeväni toisetkin, mahdollisesti jopa jollekin lahjaksi.

Lapsen päiväuniaika on mitä parhainta neulomisaikaa, ehdin hyvin neulomaan tämän päivän kuvion ja juomaan iltapäiväkahvit ja samalla vähän rentoutumaan, ennen kuin touhu ja tohina taas jatkuu. Kauppareissulta tarttui mukaan myös pieni levy tummaa suklaata. 
Kun perheessä asuu alle kaksivuotias taapero, menoa ja meininkiä riittää ja hetki omaa aikaa päiväuniaikaan tulee välillä tarpeeseen. 

Ei kommentteja