Herkkuja leikkeihin

Tytön kokkausleikkeihin valmistui jokin aika sitten virkattuja herkkuja. Ikean leikkikeittiö sekä erilaiset astiat ovat jo pidempään olleet kovassa käytössä ja äitikin on aina välillä istutettu lastenhuoneen pöydän ääreen teekutsuille. Ja tottakai teekutsuilla pitää olla jotain muutakin tarjottavaa, kuin pelkkää teetä.


Leikkeihin valmistui muutama muffinssi, donitsi, keksejä sekä prinsessakakku. Lankoina käytin mitä lankavarastostani löytyi. Vaaleanpuinainen lanka on pääasiassa Novitan Huvila-lankaa, samoin valkoinen lanka. Beige lanka on Hjertegarnin Carolina-nimistä lankaa, mutta erittäin vanhaa, olen joskus aikanaan saanut niitä useamman kerän äidiltäni, joka oli ostanut ne kirpputorilta. Näihin pikkuherkkuihin sain käytettyä loputkin langat, jotka beigeä oli jäljellä. Käytin virkkuukoukkua nro 3. Osassa donitseista on myös jotain langanjämiä, joiden nimestä ei ole enää havaintoa, sillä ovat kieritelleet lankakorien pohjalla jo tovin.''

Muffinsseihin en käyttänyt mitään ohjetta, vaan sovelsin omasta päästä. Donitsien ohjeen olen joskus bongannut netistä, eräästä toisesta blogista, mutta alkuperäinen taitaa olla Fannyn talossa- blogin.
Kekseihinkään en käyttänyt mitään erityistä ohjetta, mutta niihinkin taitaa googlettelemalla ohje löytyä. Prinsessakakkuun käytin tätä Lankavan ohjetta, mutta tein kakusta huomattavasti pienemmän, sillä leikkijäkin on vielä aika pieni. Virkkasin vain yhden ruusun ja reunapitsin tein omasta päästä. Ja jotta kakku pääsisi oikeuksiinsa, askartelin sille tarjottimen.

Tarjottimeenkin materiaalit löytyivät omasta askartelukaapista. Kertakäyttömuki, vähän tukevaa pahvia, liimaa sekä reunaan kaunis pitsinauha ja valmista tuli. 

Tyttö oli ikionnellinen päiväunilta herättyään ja saatuaan herkut leikkeihin (annoin kakki tekeleet kerralla, en siis saanut kaikkia tehtyä yksien päiväunien aikana..). Tämän jälkeen meillä on keitetty teetä niin äidille ja isälle kuin kaikille muillekin, jotka ovat kylässä käyneet. Herkkujen kanssa, tottakai.
2 kommenttia

  1. Söpöjä! Minkä kokoinen tuo tekemäsi kakku on? Itse tein tuolla alkuperäisohjeella ja valtavan suurihan siitä totta vie tuli! :)

    VastaaPoista
  2. Kakku on n. 20 cm halkaisijaltaan. En tosiaan tehnyt alkuperäisen ohjeen mukaan, olisi tullut aivan liian suuri leikkeihin. :) Lopetin vain lisäykset siinä kohtaa, kun halkaisija alkoi olla sopivan kokoinen.

    VastaaPoista